Παγωτό Ανθότυρο και Μέλι, με Σύκο Ψημένο με Μπαλσάμικο και Μαύρη Ζάχαρη

Πλούσιο, γευστικό, αρωματικό. Ένα ιδιαίτερο σπιτικό παγωτό, με κρεμώδες ανθότυρο, μέλι και σύκα ψημένα με μπαλσάμικο και μαύρη ζάχαρη στον φούρνο.
Υλικά :
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
4 κ.σ. γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1/8 κ.γ. αλάτι
5 κρόκοι αυγού, χτυπημένοι σε μπολ
4 κ.σ. μέλι
350 γρ. ανθότυρο, λιωμένο καλά με πιρούνι σε μπολ
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
Για τα σύκα
350 γρ. σύκα, πλυμένα και κομμένα σε τέταρτα (εγώ δεν τα ξεφλουδίζω)
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
Περισσότερα για αυτή τη συνταγή βρείτε εδώ. Δοκιμάστε την με κρασί Ευφορία, λιαστό Ρωμέικο!